Vill du vara med i vår antologi?

dynamoblogg-2015-10-07

Nu har vi börjat distribuera vår inbjudan, som Lise har gjort, till skribenter och andra kreativa människor som vill ge uttryck för något de förknippar med GRÄNSER i vår antologi. Redaktionen har fått göra en utgivningsplan som sedan uppdaterats vartefter vi ser hur arbetet fortlöpt. Nästa milstolpe är manusstoppet den 5 november då vi hoppas att vi fått in massor med bidrag till antologin (men inte för mycket förstås).

Christopher skapade en Facebook-sida för projektet för en vecka sedan ungefär och vi har redan över 60 gillare. Det känns kul.

I förra veckan var vi på studiebesök hos Papertalk, ett tryckeri ute i Midsommarkransen. Vi fick massor med matnyttig information om hur det går till att trycka en bok, om upplagor och format. Vi fick känna på olika papper, på bestruket och obestruket, och titta på de olika skrivarna som finns. Det är en hel ny värld av termer som dyker upp.

Vet du vad falsa, bigar och mjukpärm är för något? Nä, det visste inte vi heller när vi kom dit. Men falsa är att vika, och bigar är själva inbuktningen i pappret som vikningen görs i. Det finns en maskin som bigar pappret före falsning. Mjukpärm är lite som en pocket, fast något större i formatet.

Om några veckor kommer Emma Lundenmark från Radio Total Normal och berättar om när hon gjorde en antologi. Det ska blir roligt att få höra hur det gick till.

//Anna, projektledare

Bookmark the permalink.

Comments are closed.