En månad går fort!

dynamoblogg-2015-12-02

Mycket har hänt sedan sist. Vi har fått en ny logga skapad av Nora, en av redaktionsmedlemmarna. Den representerar öppenhet, möjligheter, mod och fantasi. Det ligger hårt arbete bakom den, och en hel del diskussioner, men vi föll alla för den öppna boken. Så, efter diverse mindre uppdateringsförslag så är den äntligen färdig. Tack Nora!

Vi har hunnit med att träffa tre olika förlag: Sphinx, Kartago och Olika. Alla med olika inriktning och bakgrund till varför de startades. Mycket intressant. Vi har lärt oss massor och redan applicerat en hel del på vår egen utgivningsprocess. Vi har bland annat fått insikten att det är bra med en nisch och att jobba stenhårt på den, för att få plats i bokförlagshavet. Något annat vi lärt oss är att vår bok behöver ett ISBN-nummer och det beställs från Kungliga Biblioteket. Det finns också eoner att ta rätt på när det gäller distribution, och vi har fått många bra tips från framförallt Sphinx och Olika förlag om detta. På Kartago pratade vi mycket om vikten av bokförsäljningsevent och hur man ska tänka när man har releasefest. Eller bokfest som vi valt att kalla det. Så, allt från stort till smått är viktigt vid utgivning.

I förra veckan avslutade vi det första urvalet av bidrag, och skickade i samband med det ut ett kompletterande upprop efter framförallt fler illustrationer och seriestrippar. Manusstopp den 22 december.

I det första urvalet fick vi in ett 40-tal bidrag av hög kvalitet. Framförallt dikter och noveller. Under tiden att vi väntar på att få in nästa hög med bidrag så jobbar vi med författarkontakter, redigering av texter, avtalsskrivning, research kring distribution, marknadsföring, och annat som gör livet värt att leva i bokförlagsbranschen. 🙂

/Anna, projektledare

Bookmark the permalink.

Comments are closed.