Min första dag på förlaget

dynamoblogg-2016-04-18

Nyligen (12/4) var jag på mitt första redaktionsmöte på Dynamo Förlag. Inför mötet var jag nervös och befarade att jag bara skulle vara en käpp i hjulet för de ordinarie redaktionsmedlemmarna i deras arbete med den första boken som snart ska komma ut. Men jag oroade mig i onödan. På förlaget kände jag mig välkommen, trots min brist på erfarenhet och kunskap. Ordet jag kom att tänka på redan under mötet och fikarasten var ’hjärtlig’, stämningen var hjärtlig. Alla jag träffade var väldigt vänliga mot mig och tog sig tid att svara på mina frågor. Till och med redaktionsmötet, som i övrigt var späckat med information och göromål, bröts ibland av med vitsar och glada utrop, bland annat över att pennorna redaktionsmedlemmarna beställt med förlagets logotyp på blev så fina.

Hjärtligheten innebar dock inte att någon, vare sig redaktionsmedlemmarna eller föreståndarna, gjorde avkall på den professionalism och kompetens som jag upplevde att alla jag träffade på förlaget både utstrålade och i tal och handling uppvisade. Det märktes tydligt att redaktionen förstod vad den höll på med, även om jag inte hängde med på allt. Men jag hoppas få göra praktik på förlaget över sommaren och lära mig mer om förlagsvärlden.

Jag ser verkligen fram emot bokreleasefesten 22 april, som jag är säker på kommer att bli underbar!

/Kristina

Bookmark the permalink.

Comments are closed.