Mitt första redaktörsuppdrag

illustr1

I juni fick vi vårt första uppdrag. Anhörigprojektet arbetar för uppmärksamma anhöriga till personer med psykisk ohälsa. De ville göra en handbok som ska gå ut till anhörigkonsulenter runt om i landet, och vi fick uppdraget att göra denna bok!
Vi ska göra layouten, illustrera och en massa andra saker innan den skickas iväg för tryck i september.

Det är inte bara förlagets första uppdrag utan även mitt första försök att vara redaktör.
Jag visste inte riktigt vad det innebar att vara redaktör innan, men nu vet jag lite mer. Jag är helt enkelt ansvarig för uppdraget och kontaktperson för såväl de på Anhörigprojektet och för mina medarbetare. I praktiken innebär det en hel del planerande, tilldelning och uppföljning av uppgifter samt mycket kommunikation via mejl och telefon.

I början var det lite läskigt att ha så mycket ansvar, men jag känner att jag växer med uppgiften. Jag får nytta av min naturliga vilja att organisera och det är roligt att vara den personen som alla vänder sig till.
Jag hoppas att vi lyckas göra ett bra arbete och ser framemot liknande uppdrag framöver.

Bilden är från vår brainstorming angående illustrationer till boken.

/Ida

Bookmark the permalink.

Comments are closed.