Stress som förlamar

Som nämnt i tidigare blogginlägg så har vi fått ett uppdrag av anhörigprojektet att göra en handbok för anhörigkonsulenter. Jag är ansvarig för layouten på den här boken. Jag började med att göra exempellayout i tre olika utföranden, från vilka man kunde välja ut favoritbitar ur. Utifrån favoriten så har jag byggt upp mallar och kapitel i inDesign. Nu börjar layoutarbetet lida mot sitt slut, men då återstår mycket av det tidskrävande arbetet, nämligen att gå igenom layouten och kolla efter fel. Det kan man hålla på med i princip hur lång tid som helst, för det finns alltid något litet att anmärka på.

Det har varit ett väldigt stressigt jobb att hinna få ihop hela bokens layout invändigt och utvändigt på 3 veckor. Men jag har lärt mig att när stressen gör sig påmind så får man hitta små ljusglimtar i vardagen. I mitt fall så är det ofta min katt och ett glas juice i trädgården. Ofta så kan man må lite bra av lagom doser stress, det är när det går överstyr som man börjar må dåligt. Jag var tyvärr lite på gränsen där och trippade på tå, men jag har kastat mig i land igen, tack vare mycket förstående kollegor.

/Lise

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.