InDesign-kurs

Vi på förlaget har haft utbildning i programmet InDesign en gång i veckan. Kursen ska pågå i åtta veckor.
InDesign är det program som vi använder när vi gör layouten för exempelvis böcker eller foldrar. Det är väldigt användbart att kunna det.

Vid det senaste kurstillfället så gick vi igenom hur man kan designa ett bokomslag. Vi började med att snabbskissa fram två skisser. De andra fick låtsas vara kund och välja ut sin favorit. Sedan fick man vidareutveckla sin design och göra småpiffet.

Som alla kanske vet så är bokens omslag en väldigt viktig aspekt när man ska välja en helt ny bok att läsa. Oftast väljer man en bok som tilltalar en estetiskt, om du är ute efter nåt du inte hört om förut. Du kanske inte bryr dig så mycket om hur en bok ser ut om du t.ex. köper kurslitteratur och du måste köpa boken oavsett vad. Därför är omslaget en väldigt viktig del i bokens utseende, och därmed första intryck, och kräver en genomarbetad layout.

Nästa gång man går i en bokaffär eller i ett bibliotek kan man tänka lite extra noga på vad det är för böcker som tilltalar en. Varför är det just denna bok som just jag tycker är snygg? Vad är det egentligen som jag tycker är snyggt med den?

/Lise

indesignkurs

Foto: Elisabeth Hansen

Bookmark the permalink.

Comments are closed.