Nu drar det ihop sig mot målgång

Foto: Marcelo Kato/Pixabay

När en som jag är van vid att jobba på ett medelstort företag med sedan länge skrivna recept på innehåll, visioner och mål, med en fungerande IT-avdelning och personal med färdiga rollbeskrivningar är det här att jobba i projekt och ideell förening något helt annat.

Det är utmanande och häftigt att skapa något nytt tillsammans med ett gäng mycket begåvade unga människor. För här står vi nu, sex månader från mål. Vi har kommit långt och lärt oss så mycket allihop, det kan jag verkligen skriva under på. Nu är vi inne på upploppet av vårt arvsfondsprojekt, och det råder febril verksamhet kring företagsstart och långsiktig överlevnad. Det jobbas på projektidéer, och kunskap om företagande samlas in, samtidigt som det jongleras med bokproduktioner, marknadsföring och jakt på nya inkomstgivande kunder. Det är många beståndsdelar som sätts ihop, en och en, två och två, för att bestämma vad en roll ska innebära, på vilket sätt jobbet ska utföras och vilka individer som ska arbeta i samma grupp. Och vad ska vi egentligen stå för? Vad är våra mål, vår vision och vilka värderingar ska det egna företaget grunda sig på?

Det arbetet börjar alltid någonstans, även medelstora företag har stått där någon gång, med en väska full med idéer och människor med stor potential.

Åren har varit både lärorika och mycket produktiva. Det är bara att läsa våra tidigare blogginlägg för att se att här står det verkligen inte still någonstans. Det är fantastiskt att se hur långt både gruppen och respektive individ har kommit på den här tiden. En del har varit med sedan starten, andra har börjat det senaste året, och andra har bidragit till projektet och sedan valt en annan väg.

Jag känner mig pirrig, nyfiken men samtidigt lugn inför månaderna framför oss. De kommer bli fullspäckade för alla inblandade. Böcker ska ges ut och redaktionen ska lämna sin arvsfondstrygghet och ta ett steg ut i en annan verklighet.

Sin egen!

//Anna, projektledare

 

 

 

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.