Vårkänslor!

Ute skiner solen och gör solkatter på väggarna. Människor i lite tunnare jackor flanerar förbi med barnvagnar och hundar. Härinne har vi precis avslutat veckans städning. Strax är det dags för ett avslutande möte där vi alla får säga något som vi är stolta över att ha åstadkommit den här veckan. Det kan tyckas egenkärt, men faktum är att det är en väldigt viktig punkt. Det är alltför lätt att glömma de saker vi gör bra, och istället hänga upp sig på det vi är missnöjda med.

Den här veckan har förlaget gjort mycket som vi kan vara nöjda med. Vi har fått igång arbetet med Schizofreniförbundets manual, skickat iväg skisser samt textkorrektur. Feedback har kommit snabbt i retur, och den har varit positiv.  Redaktionen hade sin sista skrivworkshop den här veckan med Mia Ulin, som imponerats stort av deltagarnas texter. Kanske kommer du få läsa dem snart om du har tur. Anhörigprojektet vill redan göra ett tilltryck av handboken för anhörigkonsulenter, vilket känns mycket roligt. Det är många som lovordar den – den är så himla snygg! Om vi får säga det själva.

Vi har haft flera intressanta möten med författare om befintliga manus och nya idéer. Det rasar in arbetsprover från illustratörer, så nog har vi att göra alltid. Vi har två nya stjärnskott på väg in till redaktionen, och flera intervjuer inbokade nästa vecka med ytterligare personer. De är så välkomna, vi behöver fler händer för att ta hand om allt roligt som är på gång.

Så jag avslutar veckan med en fin dikt från vår bok Gränser – en antologi, skriven av Christopher Dwyer. Den har jag haft i huvudet hela veckan. För nu är vi ju där. Äntligen!

Mars april

Vintern blir snart till vår

Snart bryter sjön sin is

Vattnet rullar fritt

Snart sjunger fåglarna

Och vilar på trädens grenar som blivit gröna

Vintern blir snart till vår

Kylan som vi sover i nu

Jagar vi bort med vår värme

Äntligen kan vi måla om stugan

i en trevligare färg

Just nu är vi i mars, på gränsen till april

En del snö är kvar att skotta bort

 

/Anna

Bookmark the permalink.

Comments are closed.